Anne Adayı

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Çocuk ve Bebek
  4. »
  5. Bebeklerde Su Çiçeği Aşısı Ne Zaman Yapılır?

Bebeklerde Su Çiçeği Aşısı Ne Zaman Yapılır?

admin admin -
113 0

Su çiçeği aşısı, varicella zoster virüsüne karşı koruma sağlamak için uygulanan bir aşıdır. Bu virüs su çiçeği ve zona gibi enfeksiyonlara neden olabilir. Bebeklerde suçiçeği aşısı ne zaman yapılır? Bebeklerde su çiçeği aşısı genellikle 12 ila 15 aylıkken ve 4 ila 6 yaş arasında verilir. Aşı, çocuğunuzun bağışıklık sisteminin virüse karşı tepki vermesini sağlayan zayıflatılmış bir virüs içerir.Aşının uygulanması, su çiçeği enfeksiyonuna karşı koruma sağlar ve enfeksiyon riskini azaltır. Su çiçeği enfeksiyonu çocuklarda genellikle hafif bir hastalık olsa da bazen ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Aşı, su çiçeği enfeksiyonunun ciddi sonuçlarını önlemek için etkili bir yöntemdir.

Bebeklerde Su Çiçeği Aşısı Nerden Yapılır?

Bebeklerde su çiçeği aşısı, çocuk doktoru veya aile hekimi tarafından yapılabilir. Aşı, sağlık kuruluşları, özel klinikler ve aşı sağlayıcıları tarafından sunulmaktadır. Bebeklerde suçiçeği aşısı nerden yapılır? Bebeklerde su çiçeği aşısı, genellikle uyluk kasına yapılır. Aşı, çocuk doktoru veya aile hekimi tarafından uygulanır ve bu sağlık uzmanları bebeğinizi uygun şekilde konumlandırmak için size yardımcı olacaktır.

Su Çiçeği Aşısı Ne Zaman Bulundu?

Aşının geliştirilmesi için, canlı ama zayıflatılmış su çiçeği virüsü kullanılmıştır. Aşı, özellikle çocukluk çağı su çiçeği enfeksiyonlarının önlenmesinde etkili bir koruyucu yöntem olmuştur. Su çiçeği aşısı, bugün dünya genelinde rutin aşı programlarında yer almaktadır. Suçiçeği aşısı ne zaman bulundu? Su çiçeği aşısı, 1974 yılında Japonya’da Dr. Michiaki Takahashi tarafından keşfedilmiştir.

Yetişkinlerde Suçiçeği Aşısı

Yetişkinlerde suçiçeği aşısı önerilir, özellikle daha önce suçiçeği geçirmemiş kişiler için. Suçiçeği aşısı, bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde veya daha önce suçiçeği geçirmiş ancak zayıf bir bağışıklık sistemine sahip olan kişilerde ciddi suçiçeği enfeksiyonlarını önlemeye yardımcı olabilir. Yetişkinlerde suçiçeği aşısı, iki doz halinde verilir. İlk doz, aşının yapılacağı tarihten sonra en az 4-6 hafta sonra ve ikinci doz, ilk dozdan en az 6-8 hafta sonra yapılır. Bu aşı şeması, hem önce hiç suçiçeği geçirmemiş yetişkinler hem de daha önce suçiçeği geçirmiş ancak zayıf bir bağışıklık sistemine sahip yetişkinler için önerilir. Ancak, herkesin suçiçeği aşısı yapması gerekli değildir. Bu konuda doktorunuza danışarak sizin için uygun olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Yetişkinlerin yanı sıra bebeklerde suçiçeği aşısı ne zaman yapılır? 12- 15 aylıken en erken yaptırılır.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir