Anne Adayı

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Çocuk ve Bebek
  4. »
  5. BCG Aşısı En Son Ne Zaman Yapılır?

BCG Aşısı En Son Ne Zaman Yapılır?

admin admin -
81 0

BCGaşısı, Mycobacterium tuberculosis adı verilen verem etkenine karşı koruma sağlamak için yapılan bir aşıdır. BCG aşısı ne zaman yapılır? Türkiye’de, BCG aşısı doğumdan sonraki ilk 3 ay içinde yapılması önerilmektedir. Aşı, ülkemizdeki Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen aşı takvimine göre uygulanır. BCG aşısı, sağlık kuruluşlarındaki aile hekimleri, sağlık ocağı veya sağlık merkezleri gibi aşı yapabilen kurumlarda yapılabilir. Aşı genellikle üst kolun dış kısmına uygulanır. Aşı yapılacağı zaman, doktorunuz veya sağlık personeli aşının yan etkileri hakkında sizi bilgilendirecek ve gerekli tavsiyeleri verecektir.

BCG Aşısı Nedir?

BCG aşısı, Mycobacterium tuberculosis adı verilen verem etkenine karşı koruma sağlamak amacıyla yapılan bir aşıdır. BCG aşısı nedir? Aşının tam adı Bacillus Calmette-Guérin aşısı’dır. BCG aşısı, 1900’lü yılların başında yapılan araştırmalar sonucu geliştirilmiştir. Bu aşı, insanlarda verem hastalığına karşı koruyucu etkisi olduğu kanıtlanan tek aşıdır. BCG aşısı, Türkiye’de de dahil olmak üzere birçok ülkede çocukların doğumundan sonra ilk birkaç ay içinde yapılmaktadır. Aşı, genellikle ücretsizdir ve aşı yaptırmak isteyenler sağlık kuruluşlarındaki aile hekimleri, sağlık ocağı veya sağlık merkezleri gibi kurumlardan randevu alarak yaptırabilirler.

BCG Aşısı Bebeğe Ne Zaman Yapılır?

BCG aşısı, bebeklerin kolunun dış kısmına, genellikle üst kolun üçüncü bölgesine enjekte edilir. Aşı, bebeğin vücuduna verem bakterisinin benzer bir formunu tanıtır ve savunma sistemini aktive ederek verem hastalığına karşı koruma sağlar. BCG aşısı bebeğe ne zaman yapılır? BCG aşısı Türkiye’de bebeklerin doğumundan sonraki ilk 3 ay içinde yapılması önerilir. Aşı, bebeğin kolunun dış kısmına enjekte edilir ve verem hastalığına karşı koruma sağlar. Aşı, ücretsiz olarak sunulmaktadır ve aşı sonrası bebeğin takibi sağlanmaktadır.

Verem Aşısı Yetişkinlere Yapılır Mı?

Verem aşısı, yetişkinlerde de yapılabilen bir aşıdır. Verem aşısı yetişkinlere yapılır mı? Yapılır ancak, verem aşısı, özellikle çocukluk döneminde yapıldığında daha etkili olur. Çünkü, çocukluk döneminde yapılan verem aşısı, vücudun savunma sistemini tam olarak geliştirme açısından daha uygun bir zamanlamada yapılır ve bu nedenle daha yüksek bir koruma sağlar. Bunun yanı sıra BCG aşısı ne zaman yapılır? Yetişkinlikte değil de çocukluk döneminde yapılması önerilir.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir